May

2022 İOKBS başvuruları 21 Nisan-13 Mayıs tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru ile ilgili detayların sunulduğu yol haritasına bu bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kırım-Kongo kanamalı ateşi hastalığı hakkında bilgi notuna bu bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

21 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında başvuruları yapılacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru Kılavuzu yayımlanmıştır.

Mrt

Öğrencilerimizle kitap okuma ve kütüphane kullanma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak amacıyla okuma saatleri düzenleyerek 28 Mart-03 Nisan tarihleri arasında "Kütüphane Haftası"nı kutluyoruz.

Mrt

21-26 Mart Orman Haftası Kapsamında 24 Mart 2022 Perşembe günü Orman İşletme Şefliği tarafından düzenlenen fidan dikme etkinliğine Malkara İlçe Kaymakamımız Sayın Kerem Süleyman Yüksel, Malkara Belediye Başkanımız Sayın Ulaş Yurdakul, Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali Saraç, Malkara Orman İşletme Şefi Sayın Mustafa Demir, Sayın Mehmet Kızıl ile personelleri katılarak bizleri onurlandırdı.

Program Mehmet Kızıl tarafından yapılan orman hakkında sunumuyla başladı ve geçtiğimiz yaz yaşanan orman yangınlarını konu alan belgesel gösterimiyle devam etti. Ardından 2. sınıf öğrencileriyle agaç dikim etkinliğine geçildi. Orman haftası etkinliklerinin tamamlanmasından sonra Malkara Kaymakamımız Sayın Kerem Süleyman Yüksel kurumumuzu gezerek denetimlerde bulundu. İdareci, öğretmen ve öğrencilerimizle sohbet ederek taleplerini dinledi.

Mrt

13-16 Haziran 2022 tarihlerinde Şanlıurfa'da yapılacak olan 14.Uluslararası MEB Robot Yarışması başvuruları başlamıştır. Başvuru için robot.meb.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Mrt

Kolorektal kanserler dünyada ve ülkemizde yaygın görülen kanser türleri arasında yer almaktadır. Dünya çapında bir yıl içerisinde 1.9 milyon (%10) yeni kolorektal kanser vakası ve 935 bin (%9,4) kolorektal kanser kaynaklı ölüm vakası tespit edilmiştir. Türkiye Birleşik Veri Tabanına göre, ülkemizde bu kanser türleri hem erkeklerde hem de kadınlarda 3. sırada yer almaktadır.

Detaylı bilgi notunu aşağıdan okuyabilirsiniz:

Mrt

Okulumuzda Tekirağ projesi kapsamında Sanat Köşemiz hazırlandı. Hazırlanmasında emeği geçen Gonca AKYOL ve Zeynel KESKİN öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Her yıl 1 milyonluk popülasyonda 120 çocukta kanser gelişmektedir. Önlemimizi alalım.

Şbt

Masa Tenisi Yıldız Erkekler Müsabakalarında Takımımız #Tekirdağ İl ikincisi olarak bizleri gururlandırdı.

Beden eğitimi öğretmenimiz Cezmi Yabaş ve öğrencilerimiz Tahir Efe Meriç, Ömer Enes Çakal, Hayrettin Geçkin, Kerem Gezek'i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Şbt

Kanser hem dünya hem ülkemiz için ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer almaktadır. Ölüm nedenlerine bakıldığında dünya geneli için yaklaşık her 6 ölümden birinin, ülkemiz için ise her 5 ölümden birinin kanser nedeniyle gerçekleştiği görülmektedir.

"4 Şubat Dünya Kanser Günü"; kanser hastalığına karşı farkındalık ve bilinç oluşturmak için gerçekleştirilen faaliyetlerde tüm dünya ülkelerinin kanserle mücadelede bir araya geldiği girişimdir. Ülkemizde de her yıl 4 Şubat "Dünya Kanser Günü" olarak etkinlikler düzenlenmektedir.

Kanserle mücadelede sürdürülecek programları yürütebilmek için toplumun farkındalığının sağlanması, toplum bilincinin geliştirilmesi farkındalık çalışmalarına halkın katılımının sağlanması ile mümkündür.

Şbt

Bakanlığımız tarafından gönderilen yardımcı kaynak kitapların birer nüshası okul kütüphanemize kaydedilmiştir. Öğrencilerimiz ister okul kütüphanemizden isterlerse de bu bağlantıyı tıklayarak yardımcı kaynak kitaplara ulaşabilirler.

Ock

Okul Rehber Öğretmenimiz Mehmet Ali TAŞKIN tarafından öğrencilerimize "Verimli Ders Çalışma Teknikleri" konulu seminer verilmiştir. Öğretmenimize teşekkür ederiz.