30 Ekim Pazartesi günü yapılacak olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavları okulların tatil edilmesi sebebiyle tüm sınıf düzeylerinde 6 Kasım Pazartesi gününe ertelenmiştir.

Ders Zümre Bölümleri tarafından okulda yapılan ortak sınavlar sonrası ders kazanımlarının gerçekleşme oranlarının değerlendirilmesi, raporlanması ve eksik kalan kazanımların tamamlanmasına yönelik çalışmalar yapılarak eğitim öğretimde verimliliği arttırma çalışmaları sürdürülmektedir.

Okul yılsonu bültenimiz hazırlanmış öğrenci ve velilerimizin kullanımına sunulmuştur.

Öğrencilere Değerler eğitimi projesi kapsamında yardımseverlik ve merhamet ile ilgili animasyon filimler ve ödüllü filmler izletildi. ÇEDES değerler eğitimi projesi kapsamında 6/B sınıfı öğrencilerimiz depremden etkilenen Malatya'daki kardeş okulumuz için yardım kermesi düzenlendi.

Okulumuzda öğretmen, veli ve öğrencilerimize rehberlik ihtiyaçları belirleme anketleri uygulandı , çıkan sonuçlar çerçevesinde bir sonraki yıl rehberlik planı için okulumuzun özel hedefleri belirlendi.

Okul Gelişim Planı sene sonu değerlendirilmesi yapılmış ve raporlaştırılmıştır.

2022-2023 eğitim öğretim yılı boyunca yapılan proje ve etkinlik çalışmalar aşağıda değerlendirilmiştir.

Teknofest yarışmaları kapsamında okulumuzda tanıtım çalışmaları yapıldı, tüm sınıflar yarışma hakkında bilgilendirildi. Çalışmaları olan öğrenciler ile birlikte başvurular yapıldı. Daha sonra İstanbul Havalimanında düzenlenen sergiye katılım sağlandı ve dereceye giren projeler incelendi.

Avrupa codeweek haftası kapsamında teması olan matematik alanında her sınıf seviyesinde fen Bilimleri, görsel sanatlar, bilişim teknolojileri ve matematik öğretmenleri işbirliği ile etkinlikler yapıldı. Okul koridorlarında uygun yerlerde çalışmalar sergilendi.

OKULUM AFETE HAZIR YARIŞMASI

Bu yarışma ulusal düzeydedir. Yarışma şartnamesindeki değerlendirme formunda yer alan 70 maddede belirtilen etkinlik, eğitim ve tatbikatlar okulumuzda gerçekleştirilmis olup öğrenci, öğretmen ve velilerimiz afetler konusunda bilinclendirilmistir. Ayrıca bu yarışmada Tekirdağ il 1nciliği alınmış olup şu an Bakanlık düzeyinde değerlendirmesi devam etmekte olup Türkiye geneli sonuçlar beklenmektedir.

2204 b kapsamında tanıtım toplantıları gerçekleştirildi, ilgili sınıflar bilgilendirildi. Herhangi bir başvuruda bulunulmadı. Önümüzdeki yıllarda bu konuda daha fazla çalışma yapılması, öğrencilerin cesaretlendirilmesi kararlaştırıldı.

4006 başvuruları kapsamında daha önceden 5 ten fazla fuar gerçekleştirildiği için 4006 b kapsamında başvuruda bulunuldu. Sonuçlar beklenmektedir.

Yıl sonu proje ve resim sergisi kapsamında yapılan çalışmalar sergilendi.

29 EKIM YA İSTİKLAL YA ÖLÜM adlı gösteri Bu gosterimizde Türk kadınının cephede ve cephe gerisinde verdiği mücadele kareografi olarak canlandirilip 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilçe programında sergilemiştir. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Erasmus + yurt dışı hareketliliği kapsamında okulumuz öğretmen ve öğrencileri Çekya'nın  Prag kentine hareketlilikte bulunmuştur. Masa tenisi yıldız erkek ve yıldız kızlarda  ilde düzenlenen müsabakalara katıldık Küçük ve yıldız erkeklerde ilçe içi düzenlenen futbol müsabakalarına katıldık. İlçe içi yıldız erkekler futbolda 3. Olduk Gezi kulübü faaliyetleri kapsamında İstanbul Tüyap Kitap fuarı gezisi düzenlendi. Mayıs ayında Çanakkale assos ve ayazma gezisi düzenlenerek ülkemizin tarihi ve doğal güzellikleri ziyaret edildi. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası kapsamında mangala Pentago Küre Kulami Reversi oyunlarına katıldık  Önce okul içi turnuvaları sonra ilçe ve il turnuvalarında katılım sağladık 14 Kasım Malkara nin Kurtuluş Bayramı kapsamında düzenlenen satranç turnuvasına katıldık.

Bakanlığımızın aylık olarak yayınlanan sorular sınıf ortamında çözüldü.

Okulumuzda geleneksel çocuk oyunlarının canlı tutulmasına önem verilmekte ve futbol, yakan top turnuvaları düzenlenmektedir.

Okulumuzda Nisan ayı Her Kitap Bir Dünya projesi kapsamında William Glasser in  “Başarısızlığın Olmadığı Okul “ isimli eseri öğretmelerimiz tarafından okundu . Okunan eserle  ilgili öğretmenlerimizin görüşleri yapılan toplantıda dile  getirildi .

Her çocuğun yaşadığı başarı duygusu onun hayatını belirleyen önemli yapı taşı olduğu   , bu başarı duygusunun her çocuk tarafından yaşanabilmesi için her çocuğun yeteneklerine göre  öğrenme ortamları oluşturulup var olanların zenginleştirilmesi gerektiği ile ilgili farkındalık oluştu.

Okulumuzda bu konuda önemli çalışmaların olması ve uygulanması öğretmenlerimizi mutlu etti , bir sonraki eğitim öğretim döneminde daha zengin öğrenme ortamları oluşturup her çocuğun başarı duygusunu tadabilmesi için yeni proje fikirleri görüşüldü .

Öğretmenlerimiz okul içinde olduğu kadar okul dışında da beraber vakit geçirerek kurum içerisinde daha samimi bir çalışma ortamı yaratmak istemektedir. Salgın sürecinin de etkisiyle insanların birbirinden uzaklaştığı dönem sonrası öğretmenlerimizle doğum günlerinde beraber kutlama yapmaya özen gösterdik. Öğretmenler gününde birlikte yemek yedik, ramazan ayında yine hep beraber  okulda iftar yemeği düzenledik.Okulumuzda Kızılay vasıtasi ile kan bağışı kampanyasında yine beraber katılım sağladık. Bu yıl TÜYAP kitap fuarında yine birlikteydik.

Okulumuz Zeka Oyunları öğretmeni Özlem GÖKSEL tarafından okulumuz 6. sınıf öğrencileri düzeyinde mangala turnuvası etkinliği düzenlenmiştir.

2021-2022 eğitim Öğretim Yılı E twinning Çalışmalarında okulumuz School for All  ( Hepimizin için okul ) adlı çalışmasında 7 öğrencinin katılımıyla Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır.

/meb_iys_dosyalar/59/05/708747/dosyalar/2023_04/05161252_National-Quality-Label-2814811-2022.pdf

Web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız sürekli güncel tutulmakta ve velilerimiz tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Sitemiz günlük en az 60 ziyaretçi tarafından görüntülenmektedir.